Menu
Gildia Pióra na Patronite

dla każdego

Wiele odcieni miłości,
Wiele twarzy - masek,
Wiele bólu i łez;
Ogrom przyczyn.
Różne uśmiechy i dłonie -
Powitania i pożegnania.
Każdy ma swój punkt
Postrzegania.

Otwórzmy serca na innych.
Otwórzmy je dla samych siebie.
Dostrzeżmy swe błędy, bo
I tak je ujrzymy w niebie.
Bądźmy ludźmi,
Bądźmy ludzcy.
Bądźmy dla wszystkich,
Nie tylko dla siebie.
Odłóżmy pozory i miecze,
Odwieczne walki.
Zacznijmy na nowo,
Ugnijmy swe dumne karki.

588 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!