Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bolesna prawda

Wiele razy moje myśli mnie nie akceptowały,
Jeszcze częściej mnie odrzucały.
Dążyły do perfekcyjnej maski
Na codzień zakładanej.
W celu ukrycia prawdy i własnej frustraci,
W nadzieji złudnej na lepsze jutro.
Nie potrafię pokazać innym prawdy o sobie,
Więc żyje sama w tej okropnej klatce,
Nie mogąc się uwolnić,
Bez nadzieji na lepsze życie.
Marząc o śmierci.

1609 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
  • Aplan

    8 April 2021, 09:33

    Witaj うらし,
    Przykry wiersz, ale moc z połączonych słów uderza solidnie.

    od batram