Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiele razy krzyczałam Ci w twarz jak bardzo Cię kocham
Jak bardzo chcę Cie mieć ,
Ale Ty nie chciałeś mnie ..
Odrzuciłeś
Więc odeszłam w cień byś mnie już nie dostrzegł
A Ty ....
Nie przeszkadzało Ci to ..
miałam żal ,ale i tak Cię kochałam mimo bólu i mego Cierpienia tak bardzo Kochałam ...
Byłam w stanie oddać wszystko..Chciałam byś był

Ale wiesz ?
Lata mijały szybko .Dorosłam .
Chcesz być ? A ja już nie ...
Smakuje to tak jak smakowało mi ?

Mam ochotę Ci wszystko to w końcu Ci wykrzyczeć ,ale pewnie nie zrozumiesz ..

łatwo byłoby mi to w końcu powiedzieć ,bo to już za mną ..
A nie jak wtedy trzymałam to w sobie milcząc ...Krzycząc w duszy ..

Wolna/.

17 903 wyświetlenia
323 teksty
2 obserwujących
  • PetroBlues

    25 September 2015, 09:36

    Tak i nie. Pisarz ma prawo pisać jak chce i o czym chce, ale też powinien dbać o poprawność i estetykę swoich tekstów. Wszystko ma swoje formy, wyznaczniki. Gdybyś to zamieściła w dziale dzienników to bym nawet nie piknął, ale jeśli wrzucasz to do wierszy to ja mówię - brak tu cech poezji. Po prostu. Uważam, że lepiej robić coś "jakoś" a nie "byle jak" nawet jeśli to drugie jest wygodniejsze. Nie atakuję, nie szkaluję, zwracam tylko grzecznie uwagę:) Poza tym warto szlifować umiejętności i technikę, wtedy pisze się co raz lepiej. :) Nie bez powodu ktoś wymyślił podział na strofy, zliczanie sylab w wersach (daje to świetną rytmikę nawet bez rymów - ja bardzo rzadko rymuję) i wiele innych ciekawych czynników. A gdy wchodzę i widzę nieregularny tekst, pozbawiony rytmu, wyglądu, środków stylistycznych to po prostu brakuje mi tego co w poezji najlepsze:) Pozdrawiam, Petro:)

  • rachel1995

    24 September 2015, 16:58

    Mnie nic nie zabolało :) Pisząc to nie myślałam o formie :) .
    Kiedyś słyszałam ,że pisarz ma prawo pisać jak mu się chce z przecinkami lub ich brakiem ... Pisarką nie jestem i mi bardzo daleko ....Ale każdy ma prawo pisać jak chce tak sądzę .... :)
    Pozdrawiam :)

  • I.Anna

    24 September 2015, 13:07

    bywają opinie, które zabolą, bo dla nas dla autora kipi w utworze czasem emocja. orma ma znaczenie, ale dla mnie ważniejszy był przekaz... Sama mam nie raz problem z formą, czasem z treścią, kiedy coś jest jedna wielka emocją...
    Zgodzę się jednak, ze to forma bardziej pamiętnika niż wiersza:), ale wymowny smutek i emocja.
    Pozdrawiam i miłego dnia

  • PetroBlues

    24 September 2015, 13:02

    Publikując licz się z ocenami. Trochę szacunku dla czytelnika Diano:)

  • rachel1995

    24 September 2015, 08:34

    Czytać nikt przecież nie karze .
    Ale Dzięki :D Pozdrawiam

  • PetroBlues

    24 September 2015, 07:45

    Forma tak kuje po oczach, że myślałem że mi je wydłubie...słabe, wtórne, nudne...bardziej pamiętnikowy wpis...przykro mi.

    Pozdrawiam, Petro:)