Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wieje wiatr...

Wieje wiatr, zwiewa wspomnienia.
Cisza zalewa moje myśli kojąc pragnienia.
Szept, uchem wlatuje i panoszy się w duszy.
Czas, jak lodowiec, się ciągle kruszy.
Nadzieje, matka głupich, pusta w nieładzie.
Ciało do snu się już kładzie.
Wieje wiatr, rozwiewa udręki.
Wieje wiatr, przywiewa nowe męki.

1913 wyświetleń
19 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!