Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pejzaż popołudniowy

Wieje
w porcie kutry
kołyszą się
jak kaczki
na wodzie

Wędzarnie
w niebo strzelają
dymem
z rur okopconych
jak lufki

Mewa rozłożonymi skrzydłami
mierzy niebo
na szerokości
fale jak pasta do zębów
na ustach spieniona...

127 834 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!