Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zły sen...

Więdną kwiaty we wspólnie kupionych wazonach
Wesołe akwarele na ścianach już nie radują duszy
Nie cieszą powroty po ciężkim dniu do domu.
Taka pustka…taka cisza…,że aż bolą uszy…

Serce łopocze jak ptak skrzydłem śmiertelnie zranionym…
Usta pytają wciąż, dlaczego? I wołają poczekaj…
Lecz ani odpowiedzi nie ma ani słów ukochanych…
Tylko echo w głowie ciągle powtarza…żegnaj, żegnaj, żegnaj…

Tak bardzo brakuje mi dotyku Twojej ręki…
Głosu Twoich kroków ukochanych…
Aż tu nagle budzę się, podnoszę powieki…
I słyszę Twój głos anielski…”dzień dobry kochany”.

190 739 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • kirke13

    26 June 2015, 18:31

    Przepiękne słowa,ukojenie dla mojej smutnej duszy.

  • Bogdan Z

    18 February 2011, 00:01

    to tylko sen ..... :):):)

  • żyjmarzeniami

    2 February 2011, 12:00

    cudowne ; )

  • Jadzia_poem

    29 January 2011, 12:03

    Piękny wierszyk...

  • giulietka

    28 January 2011, 16:03

    Podoba mi się zwłaszcza to zakończenie... jak promyk słońca w pochmurny dzień:)

  • IBELLA

    28 January 2011, 10:31

    Racja :) ...I w poniedziałek do pracy :)

    Miłego dnia Gerardzie :)

  • Seneka 18

    28 January 2011, 10:23

    To wracaj szybciutko do zdrowia...dużo herbatki z cytrynką...trochę miodu i dużo pozytywnych myśli to najlepsze lekarstwa na smutne choroby dni...:).

  • IBELLA

    28 January 2011, 10:12

    Właśnie czytam ... choroba mnie dopadła, więc szczęście w nieszczęściu mam wreszcie trochę czasu :)

  • Seneka 18

    28 January 2011, 10:10

    To zapraszam...poczytaj sobie jak będziesz miała czas...Opowiadaniem można wyrazić więcej myśli...:)

  • IBELLA

    28 January 2011, 10:07

    A widzisz, ja zaglądam najczęściej do Twoich myśli i wierszy ...to mam zaległości w opowiadaniach :)