Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obraz zastany u Kowalskiego Jana

Wieczór
telewizor mlaska blaskami
oblizuje usta
spluwa barwami

Więdnie obraz
na różowej ścianie
Jezus wygląda eklektycznie
ale bez zegarka
kawę piją apostołowie

W moim zaułku wierzba
chińska płacze
napuchły jej oczy
kamiennymi łzami
jeszcze sucho oddycha

Do świtu kawa
w ustach gorzkie echo
odbija się w nieba
pijanym bełkocie...

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • sprajtka

    18 August 2019, 19:39

    Wyśmienity