Menu
Gildia Pióra na Patronite

STWORZYCIELE

Wieczorem pijemy czerwone gruzińskie wino
Ostatnie cztery krople jak Świętowit rozniecamy
Czworgu stronom świata w tym wsi i górom
Błogosławieństwo to szczególne
Z którego muszą się urodzić
Kolorowe twarze świtów
Usta których śpiewają krtaniami skrzydlatych
O jedynym problemie
Październikowych wschodów słońca

Wciąż nie dzieją się do końca

Taki feler stworzenia radości tworzycieli
Będących pokornie wszak ludźmi tylko

297 594 wyświetlenia
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!