Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie(do)rzeczny

wieczorem na starych przęsłach
przysiada archanioł wiatr
i przezroczystą ręką
maluje zmarszczki na toni

cisza się kładzie na wodzie
skrzydlatą świtą mgieł

macierzanka i piołun
wspomnieniami
przeplatają się w wierszach

ile smutków wyspowiada rzeka
nim nad przepaścią poręczy
ręka w rękę
znów się spotkamy

137 929 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • onejka

    13 September 2018, 08:00

    A Ciebie zawsze miło czytać M :)

  • 12 September 2018, 18:27

    Wszystkim - nie, ale Tobie?... ;)
    Fajniastego wieczorka. :))

  • giulietka

    12 September 2018, 05:35

    cześć Oney, miło Cię widzieć;)

  • onejka

    11 September 2018, 17:46

    Melancholia chwyta za duszę, piękny :)

  • giulietka

    11 September 2018, 05:46

    Gabrysiu, dzięki:)

    Art, doceniam Twoją wielkoduszność, ale w ciemno nie dawaj, nawet skruszonym;)
    Dziękuję i dobrego dzionka:)

  • 9 September 2018, 19:29

    Madź, po takich słowach dałbym Ci w ciemno rozgrzeszenie, gdybym nie czuł... braku skruchy. :P
    Piękne strofy.
    Miłego wieczorku. :))

  • Polna

    9 September 2018, 18:54

    Bardzo mi się podoba