Menu
Gildia Pióra na Patronite

cisza

wieczorem
moczymy w niej
obolałe stopy

marka

...................................................................................

Tir Coca-Cola w moim miescie - humoreska

Tir Coca-Cola
z Mikołajem
ozdobiony światełkami
tłum głodny fantów
przed propagandowymi namiotami

Przyszło kilku bezdomnych
w uniesieniu przeżyć cud
lecz potraktowano ich w ten dzień
jak niebezpieczny wrzód

Babcia z wnukiem
i pieskiem na uwięzi
kupiła laserowy miecz
rycerza jedi

Taki TIR to przeżycie
duchowe jak cholera
po spożyciu coca-coli
w ciążę zaszła Maryja

Bez coca-coli nie ma świąt
jak bez karpia i opłatka
nikt w to nie wątpi
ten smak to trzynasta potrawa...

127 827 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!