Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

kiedy pędzi świat

wieczorami patrząc sobie w oczy
układamy ciała w modlitwie
napełniasz biodra jak kieliszki winem
dłońmi swymi
zdzierasz kolejne warstwy
trosk
ciskając w kąt jak niepotrzebne
ubranie
płaczemy ze szczęścia
z podniecenia wbijamy w siebie paznokcie przez sen
mruczymy jak koty
z rana popijamy espresso
czytamy w tajmsie że ktoś
się powiesił zatrzymał się komuś świat
kiedy nam znowu pędzi
ciasno splatamy dłonie

"trzymaj się mocno nie możemy się teraz zgubić mała..."

szepczesz

Sylwia Pryga

40 726 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących
  • Sylwia P.

    3 June 2022, 22:58

    @maba dziękuję 🌷🌷🌷

  • Sylwia P.

    3 June 2022, 10:55

    @Ceti1 dziękuję za ⭐

  • kati75

    3 June 2022, 09:32

    A Sylwia się zgubiła i wreszcie coś napisała 😉 pięknie!

    Miłego dnia 🌞

    • Sylwia P.

      3 June 2022, 10:54

      A dzięki wielkie, jestem, zaglądam, choć ostatnio rzadko. Kupę różnych spraw. Dobrego dnia 💚🤗