Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oświadczenie

Wiecznym jestem wojownikiem,

którego się nie ima czas

jak motyle w mroku

szybuję do ciebie raz po raz.

Nie czuję zwątpienia nawet

przemierzając dolinę niechęci

czy wydeptując Styksu brzegi

bo nadzieja mnie prowadzi

do bram twojej delikatności.

Gdy bym zbliżał się do przepaści

w amoku beznadziejności

nie żal będzie mi oddać się

w objęcia ciemności bezkresnej

iż wiem ,że przy mnie jest

błogie światło twej przyjażni.

13 992 wyświetlenia
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!