Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Wiara

Więc pójdę pierwszy
Przez zbóż łany
Dłońmi licząc urodzaje

Nozdrza ukoję
Wonią trawy
Usiądę cicho
Na przystani

Gdy noc uwikła
Mnie intrygą
Ciszą i szarościami

Otworzę oczy
Na świat nowy
Będzie tuż, tuż
Za tymi drzwiami

15 622 wyświetlenia
137 tekstów
21 obserwujących