Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sesja na rocznicę ślubu

Widziałem odcienie
w których miłość
ma spieczone usta
i pełna pożądania
leży na masce samochodu w pończochach

Milczenie
cieniem dębu
bawi się skrajem sukienki
ocierając o brodawki wzrokiem gałęzi
obłoku szept
i pestka brzoskwini
pulsująca jak wilgotny oddech

Obok stoi anioł
i jak motyl leniwie
porusza skrzydłami z gazet
w palcach ma monetę
którą zwinnie obraca...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • finezja

    7 June 2018, 20:22

    Takiego Cię lubię. Pozdrawiam Piotrze :)

  • kati75

    5 June 2018, 10:59

    bardzo dobry wiersz!

  • 3 June 2018, 10:41

    'porusza skrzydłami z gazet'
    Ciebie warto czytać

  • fyrfle

    2 June 2018, 17:23

    Twoje wiersze zadowalają tych co chodzą po ziemi i tych co mają głowę w chmurach, bo do życia dodajesz te środki cudne poetyckie.