Menu
Gildia Pióra na Patronite

Telewizyna zupa

Widziałem jak kobieta zabiła swe dziecię
Telewizor poszarzał od Madzi
Ot zbrodnia która statystycznie
Zawsze może się zdarzyć

Oglądam tą śmierć co wzrok przyciąga
Na szosie , pod tirem na drzewie
Ot śmierć powszechna jak woda
Bo na co dzień się dzieje

Oglądam wojny - te które trzeba
I słuszny do nich komentarz
Ot śmierć co cicho przychodzi
I śmierć dzieci która najbardziej boli

A gdzie wieści z południa Afryki
Tam trup każdego ranka
Gdzie wzrok nasz nie dochodzi
I nie ma choćby wzmianki

Więc obraz nikogo nie trwoży
A żal jedynie tych dzieci
Ofiar codziennych wypadków
No i Madzi tam kiedyś

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • 20 October 2018, 10:06

    Dobre.
    Pozdrawiam :)

  • piórem2

    20 October 2018, 08:39

    Wyobraź sobie w związu z tym co napisałeś że istnieje inna siła tak potężna króra każe zabijać w imię tej drugiej. Znasz jej nazwę?