Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taczka z liśćmi

Widziałem jak czas
przeskoczył przez ulicę
później stał pod drzewem
i palił papierosa
spokojny jak cisza przedmieścia

Woziłem wtedy
jesienne liście
a on w popelinowym
popielatym płaszczu
stał oparty o znak drogowy
i milczał

Nigdy nie myślałem
że tak wygląda czas
zupełnie moja zarośnięta twarz
kilkoma dniami
brudem dłoni
obojętnością ramion

Później powiedział
że ma Władek na imię
Władek

Może pisze wiersze
?

127 931 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 4 April 2017, 14:39

    Świetny , ech Ty to masz talent , pewnie nawet Władek czas Ci zazdrości
    Sama przyjemność je czytać
    i nawet prosić się nie wstyd o więcej ;)

  • onejka

    4 April 2017, 14:11

    Kochani, póki co, ja obserwuję wiosnę ;)
    Ale kiedy Was tutaj można spotkać, zawsze warto zajrzeć :) Pozdrawiam wiosennie :)

  • Adnachiel

    4 April 2017, 13:56

    Hehe, żaden wielki artysta nie jest doceniony za życia, więc będę jak mój dziadek, który bał się, że gdy podpisze testament, umrze nazajutrz.
    :)

  • giulietka

    4 April 2017, 13:46

    Więc do dzieła!;)

  • Adnachiel

    4 April 2017, 12:22

    To zrozumiałe :))
    Wszak jeszcze żadnego nie wydałem :D

  • giulietka

    4 April 2017, 12:19

    Nie wiem jak Onejka, ale ja ostatnio częściej spędzam czas przy taczce z liśćmi niż przy tomikach;)

  • Adnachiel

    4 April 2017, 12:10

    Nie chcę nic sugerować, ale obie Panie powinny zastosować się do [przed]ostatniej zwrotki i może by tak wiersze pisały - częściej! :)
    Jak mówią Francuzi - cordialement :))

  • giulietka

    4 April 2017, 11:22

    Uśmiech tylko zostawię, a wiersz zabieram';)

  • onejka

    4 April 2017, 10:43

    Adnachiel ma rację - świetny !

  • Adnachiel

    4 April 2017, 10:00

    Jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy wiersz jaki tu ostatnio czytałem.
    Świetny.