Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Konkurs Wiersz jesienny

Jesienny wiersz

Widziałam:
Stare drzewa bez złotych warkoczy
I rumieńców.

Smagane wiatrem - drżały nagie
czekając na liche białoszare okrycie

Widziałam:
Melancholijnie wygięte pnie
na tle bezbrzeżnej szarości
- czytające historie swoich pęknięć
i zgrubień

Widziałam:

Stare drzewa, które stały ramię w ramię
- samotne
szepczące pokątnie o tej niedawnej złotej wstędze
przeplatające ich dłonie

- dziś boleśnie wyciągnięte ku górze
modlą się o ciepły deszcz
i twardą skórę.

18 026 wyświetleń
262 teksty
63 obserwujących
  • 29 November 2019, 19:26

    Bliżej już do zimy niż złotej jesieni

  • szpiek

    29 November 2019, 05:26

    Krajobraz po zimowym halnym