Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc spadających marzeń

Widziałam jak niebo płakało dziś w nocy,
Łzami smutniejszymi od wszystkich niespełnionych marzeń .
Szklane gwiazdy skradzione oczom,
gasły szybciej niż zmęczone mrugnięcie.
Każda jaśniejsza, każda miała inne imię,
Kochanka,
co wykrzykiwał wieczność księżycowi.
O boskie twory wszechświata!
co powstały dnia czwartego.
Szklane oczy gasną z wami,
Na wieczność
w grobie wybranka.

12/13.08.15

12 267 wyświetleń
121 tekstów
12 obserwujących
  • solus.amor

    14 August 2015, 20:23

    On już wcześniej tą wieczność obiecywał. :)
    Do 24.00 był niezły pokaz, później tylko chmury...

  • Cris

    14 August 2015, 18:31

    dobry wiersz.
    pozdrawiam.
    :)