Menu
Gildia Pióra na Patronite

JESIENNY LIST

Widziałam ją dziś........
wieczorem w parku.......
przechadzała się wolno.......
drzewa tuląc do siebie.......
z daleka wyglądała.......
jak zwyczajna dziewczyna.......
minęła mnie szelestem.......
pozdrowiła gestem.......
Zauważyłam jej piękną twarz.......
smutny uśmiech.......
przymknięte oczy.......
włosy delikatnie, targał jej wiatr.......
odwróciłam się szybko.......
jej już nie było.......
z drzewa pod me stopy.......
złoty liść spadł.......
Podniosłam go ostrożnie.......
w palcach obracałam.......
zrozumiałam, że tym list(ki)em.......
Jesień mnie przywitała.......

40 332 wyświetlenia
275 tekstów
38 obserwujących