Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nike

Widziałam dziś dziewczynę.
Smutne były jej oczęta.
Twarz blada jakby z porcelany
lub marmuru...
Jednak te rysy...
To ktoś znajomy.
Myślę, że znam Ją z widzenia...
Nagle Dziewczyna wstaje.
Oddala się krokiem lekkim.
Spogląda w moją stronę raz ostatni...
Już wiem!
To boska Nike!
Żegna się ze światem.
Za chwilę wypełni się przepowiednia...

2008

5801 wyświetleń
34 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!