Menu
Gildia Pióra na Patronite

Strapienie starego anioła

widzę tylko że codziennie się starzeję
motyle dawno wyleciały z brzucha
oczy się wypłakały
oddychanie nigdy nie było bardziej nieznośne
płuca gasną
skrzydła jak dwa przecinki wiszą na łopatkach
i wcale nie chcą się podnosić

częściej gubię pióra
na ziemi roi się od poetów którzy nie są
świadomi praprzyczyny wzlotów
leżą wszędzie
na ławce w kominie pod nogami skrzypią w śniegu
ludzie mają dość

wszystko w porządku - mówią - ciągle
jesteś światłem po co się martwić
stąd zmarszczki
więc bez obaw staję przed lustrem
z uśmiechem powtarzam
istnieję nie starzeję się jestem w formie
żyję

z kieszeni wypadło słońce

7495 wyświetleń
127 tekstów
11 obserwujących
  • 13 November 2013, 16:46

    Ooo, jak miło

  • eskimoska86

    12 November 2013, 18:15

    dobrze mi tu u Ciebie:)

  • 8 November 2013, 21:36

    Cieszę się, że wpadłyście, Asie. I dziękuję za miłe słowa. ;)