Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cały mój świat

Widzę Słońce zachodzące na niebie
Nie, wszak to Twoje oczy.
Widzę pole falującego zboża
Nie, przecie to Twoje włosy.
A tam, widzę czerwone maki
Nie, to Twoje usta.
Czuję ciepły powiew wiatru
Nie, to Twój dotyk.
I wrescie słyszę
Nieprzeniknioną melodię
Świergotu ptaków i szumiących potoków
Ach nie, wszak to Twój głos.

Czy dalej tego nie pojmujesz ?
Czy wciąż nie widzisz prawdy ?
Czy naprawdę nie wierzysz,
że jesteś całym moim światem ?

22 075 wyświetleń
187 tekstów
5 obserwujących
  • NIEobliczalna

    17 May 2011, 14:48

    'wszak', piękny to wiersz, wiesz.?