Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wszystko na swoim miejscu.

Widzę
po horyzont
przepowiednię.
Malowaną Jego ręką
oczami naszej (u)Bogiej wyobraźni
jak trwamy w wiecznym pocałunku.
Tam gdzie niebo dotyka ziemi
zbyt Niebieskie by zburzyć
twardą nieustępliwość
Brunatnej kolei rzeczy
wbrew naszej woli
nie naszych ale
przyjętych
na dobrą
Wiarę
Zasad.

Powiedz To – a się stanie.
Powiedz… Wierzysz?

marzec 2015

28 111 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
  • Eneida

    11 March 2015, 20:17

    trzeba wierzyć... w przesłania zawarte w wierszach... pozdrawiam Odyseusza :)

  • Odys syn Laertesa

    11 March 2015, 19:11

    :) pozdrawiam nicola

  • nicola-57

    11 March 2015, 18:39

    wierzę w dobre wiersze, w ten też wierzę, serdecznie wierzę, dziś nawet wierzę podwójnie
    - nicola i Fafik z serdecznością :) i :)