Menu
Gildia Pióra na Patronite

Widzę i mówię-
oczy masz jak niebieski aksamit ,
niczym świetliki - drogowskazy czasu.
Postać twa to morska nimfa na plaży,
senne marzenia , miłości rozkazy.
Przychodzisz niczym chęć na pytania ...
Jak pieścić kobietę miłowaną
przez naturę,
czy można się cofać na krańcu rubikonu ?
Czasami tak płynie rozmowa kochanków
gdzie słów ani gestów nie ma.
Starczy im wyrazu i uśmiechu połowa
By się pojąć choćby w ćwierć chwili.
Jedno drugiego wyprzedza myśli,
powtarza je,
pocałunkami przeplata,
wlewa w nie wszystkie kolory ekstazy.
Ich dusze to jedna skarbnica ,kopalnia słowa.
Dwa serca zamknięte kryształem bez skazy.

14 017 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!