Menu
Gildia Pióra na Patronite

Widzę Cię, choć właściwie rzadko widuje.

Czytam Cię, nie znam głosu.

Przytulasz mnie, lecz tylko słowami.

Ciężko mi, gdy nie jesteś obok.

Tak wiele nas dzieli, tak różni jesteśmy, Ty jednak uparcie wciąż chwytasz mnie.
Chwytasz słowami, bo dotyk zbyt odległy jest.
Zbyt zgubne uczucia, naiwne, dziecinne.
Lecz w sercu tak szczerze to wszystko brzmi.
I może czas znów stać się dzieckiem.
Nie słuchać nikogo i ufać jak nikt.

26 104 wyświetlenia
250 tekstów
15 obserwujących
  • MartynaR

    2 April 2014, 07:24

    Dziekuje Bardzo.
    Tak, ten wiersz jest trochę jak wiersz dziecka. Te uczucia, są jak uczucia dziecka.

  • Barefoot

    1 April 2014, 21:58

    To tak jakby małe dziecko uczyło się łapać siatką motyle, z całą przypisaną dziecku nieporadnością.

  • M44G

    1 April 2014, 21:55

    Dorota Prawdę wygłosiła.