Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pejzaż

widzą Cię jako poczciwego staruszka
może Jesteś niematerialny
tworzę wyobrażenie Ciebie
maluję pejzaże myślami o Tobie
obok młodego drzewka
z poskręcanymi gałązkami
sypiesz czerwonymi i żołtymi liśćmi
łaskoczesz warkoczykami zielonych źdźbeł
koisz błękitem kwiatów
mimo zgiełku barw i natrętnych szeptów lasu
odnajduję Ciebie
i czuję naprawdę

2192 wyświetlenia
21 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!