Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poranna burza

Wiatr poczochrał grzywy drzewom
narwanym oddechem burzy
pachnącym chórem chabrów i maciejki

Idziesz boso
w polnej sukience
utkanej z bladego poranka
zarysowanej maku płatkiem
delikatnym jak marzenie

Masz pięknie poobijane kolana
i nogi wyczesane ostrężynami
a do tego odważnie patrzysz w niebo
przecięte jaskrawymi wstęgami.

127 822 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • onejka

    12 January 2018, 09:01

    Choć burzowo, jest pięknie :)

  • fyrfle

    10 January 2018, 14:24

    Normalnie rzucasz o glebę emocjami Twoich fanek na Cytatach :) Kurcze niedługo im współczuć cza bedzie i zeszyty nowe pokupić :)

  • 10 January 2018, 11:45

    codzienność plus natura w pięknej postaci

  • Smurf007

    10 January 2018, 10:51

    oryginalny styl, pozdrawiam :)

  • giulietka

    10 January 2018, 10:24

    Ale tu ciepło, jasno i kolorowo.
    Uwielbiam powietrze po burzy i lipcowe łąki!