Menu
Gildia Pióra na Patronite

pozytywka

wiatr zawiał
otworzył wszystkie okna
wszystkie drzwi
wypuszcza muzykę na ulice
na cztery strony świata…

a ja kręcę się w kółko
jak derwisz…
do melodii jednej
tańczę
jak mi grają…

28.07.2020, 12.00

https://www.youtube.com/watch?v=Cog7vYXTHIo

33 771 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
  • Monika M.

    28 July 2020, 17:13

    I pewna derwisz(ka) w lesie czarnym;)

    od yestem
  • 28 July 2020, 17:10

    Czasami okazuje się, że udało się zatrzymać, a to świat wiruje...
    Może tak ma być i to wcale nie jest złe, że świat tańczy do naszej piosenki?
    Boso rzeczywiście bezpieczniej i... w sukience... bo tak gorąco, że sucha trawa może się zapalić, a co żałować światu, niech się pogapi na... nogi, skoro taki zakręcony. ;)
    Derwisz jest dość popularny np. w Turcji. :)

  • Monika M.

    28 July 2020, 16:20

    akurat boso, ale w ostrogach...
    bo (RUMiAnKów) cała łąka...
    :)

  • Monika M.

    28 July 2020, 16:14

    Teraz to ja wirÓję...
    aż bo(li)...

  • Monika M.

    28 July 2020, 12:21

    Anyż, a w mojej głowie od dzieciństwa:). Nieprzerwanie i wciąż;);)