Menu
Gildia Pióra na Patronite

Razy trzy

Wiatr przodu marzeń nie jest równe podmuchowi snu lepkich zdarzeń
Co maszty porywa i zbłąkanych podróżnych statek wciąż o kolejne skały rozrywa
Nie dla mnie już ta podróż nie dla mnie poezja serc skołowanych
Nie dla róże czerwieni ni słońca blasku wszelakie odcienie
Tylko mi droga jest ważna i ważne nadzieje
Nie dla mnie kamyk na drodze a pod nim ta mrówka co ciągle prosi o czas
By zająć ją chwilkę by właśnie nadzieje historią przełożyć dla mas
Droga jest prosta i rozumie pragnienie
Kroki jak woda pragnienie ugasi nie ginie jednak marzenie
Jednym sie stanie jak trójca ta Boska
Czas
Droga
Marzenie

4037 wyświetleń
64 teksty
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!