Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podo i bieństwa

Wiatr podąża za mną......
może chce być przyjacielem.....?
Może mi współczuje , gdy przenika mnie na wskroś ,
moje obawy czuje.....?
Staję pod wiatr.....
wieje mi prosto w twarz....
z oczu płyną łzy....
On nagle cichnie ...
jakby "myślał" , że to jego wina...
serce łomocze....
biorę głęboki wdech.....
Wiatr delikatnie zaczyna wiać...
"łaskocze" czubek mojego nosa....
jakby chciał mnie rozweselić....
jakby chciał "powiedzieć":
-"tak to ja....
psotny wiatr......
raz jestem ciepły , raz zimny .....
tak wieję ,tak to ja ....
Raz mocno, raz lekko....
Nie płacz taki jestem ja wiatr"....
Patrzę w dal nie widzę go a czuję ...
Myślę , tak ja myślę ....
Ile w nas podobieństwa JA i WIATR....

40 345 wyświetleń
275 tekstów
38 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!