Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cień światła

wiatr
muzyka powietrza

która słońca złote żyły
roznieca
na skrzydłach aniołów

a każdy z nich mozaiką piór
szczęścia ostatek
w prawdę o nas obleka

bo nie chodzą po ziemi
lecz mleczną drogą

gdzie blask swój święty gaszą
by stać się cieniem
człowieka

101 612 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • kati75

    24 January 2018, 13:46

    cóż może się równać z tym pięknem?przepiękne !!!

  • Adnachiel

    30 April 2017, 20:10

    Dziękuję Ci Arturo :)
    Anielskości zwykle same wkradają się w tekst i nic zrobić z tym nie można, jedynie przystać na ich obecność :))
    A ów tematyka i autora koi oraz wycisza.
    Pozdrowienia zaś serdecznie odwzajemniam :)

  • 30 April 2017, 18:36

    Bardzo lubię takie uskrzydlone teksty.
    Pozdrawiam. :))