Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

wiosna

wiatr czesze mi włosy
słońce pieści ciepłem
dziobów ptasich nuty
rozbrzmiewają echem

dywan szeroki się ścieli
powojem barwnej tęczy
każde słowo tylko pachnie
miłością w czasie wiosny

wiosna przypomina raj
nieba nie ma na ziemi
w sercach ciągle maj
życie wokół cieszy

93 739 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!