Menu
Gildia Pióra na Patronite

beznadziejna kołysanka

( wersja pierwsza, moja)

znów jestem tu
stary fotel i czerwone wino
a ty gdzieś tam
dopieszczasz rzeczywistość

gdzieś tam
gdzie wysyłam listy pewnie już po

a ja
fotel
i czerwone wino
patrzymy w karafki dno

bo my
samotni i zakochani mamy dość

telefon szczerzy kły
a gdzieś tam ty

czerwone wino
fotel
pijane łzy

( wersja druga, poprawiona przez ~awatara, dzięki czemu wiersz zyskał na formie i rytmie, dziękuję )

znów jestem tu
stary fotel i czerwone wino
a gdzieś tam ty
dopieszczasz rzeczywistość

gdzieś tam gdzie wysyłam listy
pewnie już po wszystkim

a ja fotel i czerwone wino
patrzymy w karafki dno
bo my samotni i zakochani
mamy dość że znika tło

telefon szczerzy kły a gdzieś tam ty
tu pusta karafka stary fotel pijane łzy

http://www.youtube.com/watch?v=YIHMPc6ZCuI

83 962 wyświetlenia
973 teksty
64 obserwujących
  • onejka

    23 January 2014, 22:14

    Awatarze, przyniosłeś cudeńko w darze ;) nio piknie poprawiłeś mój paragon. Nawet jest lepszy niż oryginał he he dziękuję i pozdrawiam :)

    Elu, fajnie Cie widzieć :)

  • Naja

    23 January 2014, 18:26

    Świetna kołysanka :-)

  • awatar

    23 January 2014, 16:20

    nie taka beznadziejna, lepsza od nas-troju
    skróciłem paragon, żeby rachunek wyszedł mniejszy
    zabrałem na mój użytek tylko
    pozdrawiam

    znów jestem tu
    stary fotel i czerwone wino
    a gdzieś tam ty
    dopieszczasz rzeczywistość

    gdzieś tam gdzie wysyłam listy
    pewnie już po /wszystkim/

    a ja fotel i czerwone wino
    patrzymy w karafki dno
    bo my samotni i zakochani
    mamy dość /że znika tło

    telefon szczerzy kły a gdzieś tam ty
    /tu pusta karafka/ pijany fotel moje łzy

  • onejka

    22 January 2014, 19:13

    Marcin, tak, "zachwyciłem", to dziwne słowo, zwłaszcza, gdy mówi je mężczyzna, tak otwarcie, wiesz...zachwyciło mnie to, dziękuję.

    Aniu, uściski ode mnie serdeczne :)

    Haniu, nie jest tak źle, to ja lampeczkę za zdrówko Twoje... :)

    Agnieszko, bardzo Ci dziękuję :)

    Artur, może...;)

    Iwonka, to bardzo miłe :)

  • I.Anna

    22 January 2014, 13:25

    tak piękny wiersz już miałam iść, a jednak zatrzymał mnie, pozdrawiam

  • 22 January 2014, 13:21

    A może... znów jest tam
    problemów sto, a wszystkie ma pokonać sam
    a gdzieś tu
    Ty
    w fotelu
    z wina czerwienią
    dopieszczasz rzeczywistość? ;)

    Piękny wiersz.
    Pozdrawiam. :)

  • misiek45

    22 January 2014, 11:38

    Bardzo smutny wiersz o tęsknocie Onejko- pozdrawiam serdecznie :)

  • czarna mamba

    22 January 2014, 11:34

    oj nie płakac mi tu ...wino mozna pić bo zdrowe :)pozdrowka slę ci ja Hania :)

  • Pechowa_

    22 January 2014, 10:28

    I Mnie dziwnie mocno poruszył.... Piękny wiersz choć smutkiem napisany...
    Kochana mocno tulę!

  • scorpion

    22 January 2014, 10:26

    Beznadziejna, a jak często jedyna... Chyba się zachwyciłem... Zachwyciłem... Cóż za dziwne słowo.