Menu
Gildia Pióra na Patronite

Historia

Weronika Kawlewska

Usiadłam pod ścianą
wzięłam papier i pomyślałam:
To Ci kochankowie
to oni..

Gdy byli sam na sam,
stawali się dla siebie całym światem.
Byli dla siebie cudem,
SAM na SAM!
Kiedy nie mieli siebie obok.
nakrętka mleka była od ich miłości mocniejsza,
Szczypta soli miała więcej miłości niż oni
a zbite okulary były więcej warte niż ich słowa KOCHAM

Ta ich pieprzona miłość
była miłością pieprzoną
i rozwaloną!
rozbitą!
rozrzuconą!
na miliony kawałków miłości

NIE było jej
Tylko tkwiła w niej mocno ta pieprzona miłość
w niej..
Teraz jest tam nadal
taka sama, ale inna

gdy teraz patrze na tę kartkę i mówię:
tej historii nie ma,
zaprzeczam swoim słowom ,
gdyż Ta historia jest
i to jest moją własną historią
MOJĄ własną...

3605 wyświetleń
77 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!