Menu
Gildia Pióra na Patronite

Maj

Wędrujemy falującym krajobrazem
Skóra zmienia kolor na brązowy
Lecące stada gęsi zastępują łabędzie
Jedna fala kończy się pienistą grzywny
A za nią napierają kolejne z glonami
Lub tylko z kawałkiem spalonej szczapy
Skuter wodny odpływa gdzieś na Cypel
Ale po falach muska już kitesurfer
Sroka odlatuje z wydm z pięciogroszówką
A już przycupnęły w jej miejsce gołębie
Złoto kwiatów żarnowca ustępuje
Kolorowemu wachlarzowi pachnących bzów
Kapliczka Matki Boskiej Gromnicznej zostaje
A już patronuje nam święty Józef
Z Dzieciątkiem Jezus i błogosławią nam
Idącym pod niezmiennie błękitnym kaszubskim niebem
Niezmiennie pieszczącym w dłoni dłoń

297 746 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!