Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Wędrówka nocą~~

Wędrując po niebie widzi gwiazd miliony
Piękną konstelacją księżyc zachwycony
Gwiazdy zaś migają i lśnią tak przecudnie
Mrugając do niego czarują go złudnie
Blaskiem swoim wabią.jego oczy cieszą
W piękne gwiazdozbiory roześmiane lecą
Cóż ma księżyc z tego że są tak urocze
Nie jest sam na niebie w takie ciemne noce
Cieszy się ich blaskiem chodząc drogą mleczną
Znajduje dla gwiazdek orbitę bezpieczną
By się nie zgubiły na bezkresnym niebie
Gdyby jakąś stracił obwiniał by siebie
I tak już od wieków noc piękną się staje
Gdy księżyc z gwiazdkami swój urok nam daje.

109 501 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • aloya

    28 September 2012, 09:44

    Agnieszko uwielbiam gwiezdne noce są takie romantyczne tyklo marzyć, Twój wiersz spowodował że zatrzymałam się i poczułam jak w pięknej baśni . Pozdrawiam:))

  • agniecha1383

    28 September 2012, 00:38

    W sierpniową noc gdzie gwiazd najwięcej i najpiękniej zdobią niebo w towarzystwie księżyca właśnie z Twoim wierszem wybrałabym się na spacer Aguś...na romantyczny spacer...cudnie rymujesz...prześliczny wiersz...pozdrawiam życząc cudnych snów:)

  • czarna mamba

    28 September 2012, 00:20

    wybacz mi Slonko chociaz nie lubie rymowanek:) ale pieknie napisane:) cieplej nocki:)

  • anna kowalczyk

    28 September 2012, 00:19

    ...ładnie...niebiańsko...;)