Menu
Gildia Pióra na Patronite

Porcelanowe uczucie

Wędrując palcem
Po obrzeżu filiżanki
Z której piliśmy
Poranną kawę
Przeganiając dłonią
Gorącą parę
Siadam wieczorem przy stole,
Dotykając zimnej porcelany
Ostygłej, bez skazy ciepła
Rzucam wzrokiem za okno,
Słuchają ulubionej piosenki
Przez rytm serca skomponowanej
W duecie z ust Twych oddechem
Czekam, nie rozumiejąc…
Czemu się stłukła nasza miłość
Dotykam skórę filiżanki
Po zimnej
Porcelanie…

11.01.2012

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!