Menu
Gildia Pióra na Patronite

blisko połowa

według statystyk
blisko połowa dzieci
z zespołem downa
zapada na wrodzone choroby serca

rodzajów jest cała gama
szansa taka jak spadnie śnieg
na wigilię
nie spadnie
one - śmieją się głośno zaraz płaczą
biegną po cukrowej wacie chmur sfruwają
bosymi stopami grzęzną w ziemi zdumione
końcami codziennych spektakli -
tym że łzy wysychają
tym że radość przemija jak miłość kolibra
tym że szarlotka mamy nie urosła

tym że być może nigdy
się nie zestarzeją

wspięte na palce
wrosną w słońce
jak maj co gubi rzęsy
białe baletnice

28 887 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • 23 May 2019, 17:27

    Blisko...
    Bardzo ładne.
    Pozdrawiam :)

  • onejka

    22 May 2019, 12:16

    ujmujący temat, ujmujące wykonanie