Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moje życzynie

We taki gorunc z nieba
Jo jedno mum życzynie
Swetrzysko zdjunć i pory
I sie wykumpać w winie.
A zara po kumpieli
Zaprosić bystrum młódke
Na nago niech tańcuje
I niech podaje wódke
We reszcie ze nium robić
Roboty dobry kawał
...
By w kuńcu, nade ranym
Ze szczynścia zejś na zawał

51 592 wyświetlenia
595 tekstów
70 obserwujących
  • Sierjoża

    10 August 2015, 17:05

    Tomek a jo we taki kumpieli to chciołbym sie łutopić.

  • 9 August 2015, 22:52

    Bystra, jak rzeka wina. Balbina. ;)
    Pozdrawiam. :))

  • onejka

    9 August 2015, 21:24

    co byś począł zbystrom łódką Sierjoża ? ;)

  • nicola-57

    9 August 2015, 21:07

    no i wcięło mi koment, a niech to. To raz jeszcze. To je wirsz, uśmiechnęłam się, dziękuję :) Ino nie pasuje mi ostatni wers. Powód? Sama mum łozdobiać teryn pode sklepym? Ze zawału zrezygnuj, do miłygo:)

  • 9 August 2015, 20:36

    cudnie ;)