Menu
Gildia Pióra na Patronite

jeszcze chwilę

we śnie zostać chcę
przemykać po zamku
jeść deser magiczny

przede mną ściana
nagle cofnąć się muszę
jak w życiu... zwodzone schody

i jadę w górę
w ciemność
kamienny tunel

krużganek zachwyca mnie
porywa na huśtawkę
latam jak zjawa

wertuję myśli
szukam punktu zaczepienia
odniesienia

martwię się czy przeoczyłam
czyjeś życie
własną śmierć

znowu kupuję chleb
by nakarmić Go
gdziekolwiek Jest

14 stycznia 2023

33 778 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!