Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesteś wszystkim

We śnie dzieją się rzeczy tajemne
Na przykład ty objawiłaś się
Oczom moim przedstawiłaś
I sam nie wiedziałem
Jak to rozumieć
Byłaś piękna
Lecz nic nie mówiłaś
Gdy zaczął świt się stroić
Aby noc wyprosić
I ty wtedy zniknęłaś
A może to był znak?
Albo to może
Coś było uśpionego
Teraz budzi się
Zapowiedź jakaś
Czegoś wielkiego
Może to miłość zapukała nieśmiało?
Będąca rozkoszą dla ducha i ciała?
Chętnie zatem poczekam
Aby móc podziwiać świat o poranku
Będąc mocno wtulonym w ciebie
By słuchać przy tym
Jak słodko biją serca
Moje i twoje

52 495 wyświetleń
395 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!