Menu
Gildia Pióra na Patronite

ампутація

wdusić twarz w ziemię
i zagryźć piach

nie wydać dźwięku odgryźć język
rwą się skóra ścięgna łamie kość
kiedy trzeba leżeć nieruchomo czekać

nie będzie potrzebna ręka noga
nie będzie pianin dla palców które zostaną
nie będzie szumu morza czy wiatru
ponad szum krwi wsiąkającej w ciało i sen

trzeba czekać
trzeba słuchać: pod warstwami martwych
pod gnijącym mięsem amputowanych
rzuconych byle jak na pożarcie psom
gnieździ się życie: drgnie zapłacze
którędy na świat
a potem długo będzie umierać
coraz ciszej

i trzeba to wszystko słyszeć
wdusić twarz w ziemię
zagryźć piach

28 855 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!