Menu
Gildia Pióra na Patronite

w deszczu utonę i w łzach

w deszczu utonę i w łzach
pękatych kroplach tęsknoty
rozbijających o grunt o piach
wspomnienia minionej głupoty

przez wiatru fale natchnienia
stawiam opory żywiołu
w smutnym sympatii kończeniu
nie powstaniemy więcej z popiołu

o bębny wybija takt serca
ostatnie sekundy śmiechu
w ironicznych rytmach scherza
brakuje i tobie oddechu

na szybie ręka złamana
entropia matką chaosu
rzekłabym - goodbye Kochana
lecz dosyć nam tego patosu...

6199 wyświetleń
72 teksty
2 obserwujących
  • Ryan913

    24 March 2015, 19:31

    Bardzo dziękuję :)

  • zapach_bzu

    12 March 2015, 21:08

    Delektuję się tym wierszem...

  • RoxyRox

    15 April 2014, 08:22

    Bardzo mi się podoba. A wers "wspomnienia minionej głupoty" jest po prostu urzekający. Utożsamiam się z nim :D
    Pozdrawiam