Menu
Gildia Pióra na Patronite

hmm...

wczoraj mocno tak
poczułam żem bez skrzydeł…
ociosywał mi je drwal latami…
a nowe i nowe wbrew wyrastały
w przestworza mnie wzbijały
niestrudzenie…

dzisiaj mocno tak
czuję nasady ich wyschły
wiarą złudną nie chcę ich karmić
nie chcę dłużej nadwyrężać
na kolanach czekać
marnotrawić…

serce zachorowało mi
od uderzeń drwala
prosiło czekało tłumaczyło…
bezdusznym się okazał
szkód naczynił nakłamał
między drzewami znikł…

14.11.2019, czwartek, 11.30-11.35

33 770 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
  • kuloodporna

    27 March 2021, 21:45

    Racja smoku bardzo mało serduszek .....:( a to smutne bo na prawdę warto się zatrzymać tutaj i poczytać.......polecam .....wszystkim odwiedzającym i nowym i tym co tu są od wielu wielu wielu lat........wpadajcie czytajcie ......😉🌼🌼🌼

  • 27 March 2021, 21:01

    Widzę, że ten dr Wal, to...
    rębacz serc niewieścich
    w głowie się nie mieści...
    gdy w krzakach zaszeleści
    sztucerem będę... pieścił ;)

    Wiem, wiosna, ptaszki, okres lęgowy, te sprawy...
    będę strzelał cichutko. :D
    A w ogóle wspomnieć muszę...
    jakoś mało... tu... serduszek. :)
    Miłego wieczoru. :))

    • Monika M.

      27 March 2021, 21:26

      Mało serduszek, bo drwale... toporni!

      :)

      od yestem
    • 27 March 2021, 23:40

      Taaak, tępi, toporni na bzu woń oporni... :)
      Chociaż czeka nań Monika
      między drzewa taki zmyka
      squszon pewnie... przez kornika. :D

    • kuloodporna

      27 March 2021, 23:42

      ........albo przestraszony, że usłyszał dzika .....
      a tu niespodzianka wielka to zieziórka szuka orzeszka...... ;)

  • kuloodporna

    26 March 2021, 21:33

    Też znałam takiego drwala......w sumie drwal nie drwal co szkód naczynił i znikł......😉🌼🌼🌼

  • 7 December 2019, 23:48

    Dr Wal... zardwił... i nabujał...
    Szujaaaa...
    "Z pieszczot dwója, nieudana galareta z ryb" :))

  • Monika M.

    5 December 2019, 21:30

    Zapewne, jak i niestety w każdym innym zawodzie...

  • fyrfle

    5 December 2019, 18:00

    Drwale to prości ludzie,często o wypaczonych sercach.