Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie poprosi o nic więcej

Wczoraj jeszcze czułe słowa,
przed zaśnięciem gra nastrojów.
Jeszcze chwile pogłupieli,
dali wodze pustym słowom.

Uśmiechnięci szli przez życie,
Chwilą byli jak rośliny,
nic nie czuli, nic nie chcieli
byle tylko się obudzić.

Ale teraz już nie wróci.
Nie da rady, nic nie zrobi.
Nawet jelśli o coś spytasz,
to ta "cisza" nie odpowie.

Nie poprosisz o wspomnienia,
bo nie umiesz grać o szczęście.
Dziś jedyne co potrafisz,
to założyć głupio ręce.

3836 wyświetleń
73 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!