Menu
Gildia Pióra na Patronite

Znów tęskniłam

wczoraj znów tęskniłam
za kroplą rosy
na bosej stopie
i ciepłym kakao
do tosta z nutellą
za wchodem słońca
na plaży

wczoraj znowu tęskniłam
do daremnej myśli
że na szczyt
prowadzą jakieś skróty
i że któregoś dnia
znów zatańczę flamenco

wczoraj to było
jak tęskniłam
do skradzionych nocy
czarujących pożądaniem
i do nadziei
że nigdy nie umrzemy

tęskniłam
do pewności
że człowiek nigdy
nie jest zupełnie sam
i że ja też kogoś
kiedyś
nauczę miłości

5917 wyświetleń
86 tekstów
19 obserwujących
  • zapach_bzu

    6 October 2017, 20:55

    Nicola-57 bardzo dziękuję za odwiedziny, poświęcony czas i sugestię. Cenię sobie wszelkie opinie :)
    Natalia(_ups miło mi, że zajrzałaś. Dziękuję za Twe słowa :)

    Pozdrawiam ciepło.

  • 6 October 2017, 14:55

    Bardzo ładne umiesz tęsknić
    ''że na szczyt prowadzą jakieś skróty
    i że któregoś dnia znów zatańczę flamen go"
    ..przypomniała mi się piosenka , nasze tęsknoty
    perfekcyjnie potrafisz akompaniować
    życzę uśmiechu do marzeń
    podobno to wtedy znikają tęsknoty
    kiedy się uśmiechamy do marzeń
    Pozdrawiam :)

  • nicola-57

    6 October 2017, 13:32

    trzy pierwsze zwrotki do kosza.

    wierszem jest ostatnia, bardzo mi się podoba. Dlatego bardzo ZA.

    psss...uwierz, doradzam serdecznie.