Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ból przeszłości...

Wczoraj znów przeszłaś obok mnie jak zwykle w ostatnim czasie
bez żadnego słowa z głową odwróconą w drugą stronę
i pustym wzrokiem spuszczonym na dół ....
prawie otarłaś się o mnie , myślałaś że nie zauważę Twojej obecności
w tłumie innych ludzi goniących za swoim szczęściem. ..
ale ja zawsze wyczuje to wyjątkowe drżenie powietrza
gdy przeszywa je Twoje ciało, zawsze rozpoznam charakterystyczny krok
Twoich drobnych stóp, kiedyś to drżenie powietrza
oznaczało niespotykane mi dotąd obietnice rozkoszy ,a dziś. ..
dziś jedynie co ze sobą niesie to strach. ...
strach czy znów w chwili mojej nieuwagi
nie zechcesz jeszcze głębiej wepchnąć mi noża
wciąż wystającego z pleców, zadając kolejny ból. .....(M35)

~ I ภ ғ ĭ ภ ĭ т ε ~
14.10.2016

10 921 wyświetleń
94 teksty
22 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!