Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Wczoraj przyszła do mnie nadzieja
delikatna i krucha jak motyl
usiadła na skraju mojego serca

Wstrzymałam oddech by jej nie spłoszyć
tak bardzo chciałam by ze mną została
całą sobą chłonęłam jej kojącą obecność

I gdy już się niemal z nią oswoiłam
kilka twoich słów niczym wiatr ją rozwiało
na bezkresne świata cztery strony

14 439 wyświetleń
126 tekstów
32 obserwujących
  • miramija

    10 July 2015, 19:09

    Dziękuję Marto, że dotarłaś aż do tych "staroci" sprzed 3 lat :) pozdrawiam :)

  • tusiak

    10 July 2015, 18:16

    przepiękny, wzruszający wiersz

  • miramija

    30 April 2012, 13:32

    Aniu, dziękuję za tak piękne słowa... to co piszę jest faktycznie tym co czuję, co przeżywam, co mnie boli... to część mnie...mojego życia i tego co mnie spotyka...
    Cieszę się, że coś "poczułaś"... to naprawdę dużo dla mnie znaczy.
    Pozdrawiam bardzo serdecznie.