Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z milczeniem w tle

Wczoraj
minąłem poezję
niosła torby
w żylastych rękach
z bazaru

Martwą twarz miała
muśniętą wschodzącym słońcem
ale szarą

Kiedy się odwróciłem
w dali bledła sylwetka
w wyświechtanym płaszczu
koloru słoty.

127 819 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • piórem2

    12 April 2017, 22:40

    Niepostrzeżenie ładny tekst.