Menu
Gildia Pióra na Patronite

nocne czuwanie

wczoraj ewakuowano dom umarłych
w pamięci pozostał niedopalony znicz

okaleczone twarze niedowierzających
odwróciły się w drugą stronę

wierzącym pozostawiono ołtarz
i Nowe Jeruzalem
broń Panie Boże bez tęczy
i biegnących prześcieradeł

kiedy nie istnieje czas
nigdy nie jest za późno
rozniecić słowem ogień

tak jak dziecku opowiedzieć bajkę
kto wejdzie do ogniska ten umrze mamusiu

26 953 wyświetlenia
312 tekstów
7 obserwujących
  • awatar

    15 November 2013, 19:40

    czas istnieje tu i teraz